Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Pekel'in 1 mayıs kutlama mesajı

Pekel

İşçinin ve emekçinin onur mücadelesinin simgesi olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, insan yaşamında en yüce değerlerden olan emeğin bayramıdır.

İşçinin ve emekçinin onur mücadelesinin simgesi olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, insan yaşamında en yüce değerlerden olan emeğin bayramıdır.  
Bu bayram yaşamı boyunca en zorlu çalışma koşullarında dahi alın teri ve emek düşüncesinden sapmayan ve ödün vermeyen, isimsiz kahramanların bayramı olmuştur. Çok acılar ve sancılı süreçler sonunda da olsa, haklı ve kararlı bir mücadele ile emekçiler haklarını elde etme konusunda önemli kazanımlar sağladı. İşte 1 Mayıs bu kazanımların en zirve noktasıdır. Emekçilerin bayramıdır.
Tüm dünya emekçilerinin hakları konusunda olumlu gelişmeler yaşanırken, ülkemizde ne yazık ki bu tablonun tam tersi bir durum söz konusu. Ülke ekonomisinin uzun yıllardır iyi girmemesinin faturası birçok meslek grubuyla birlikte emekçi sınıfını da olumsuz etkiliyor. Avrupa Birliği gibi çeşitli bahanelerle ne acıdır ki işçilerimizin kazanılmış hakları bile geriye gidiyor. İşçi sınıfının, emekçi sınıfının var olmasındaki en önemli güç birliği olan sendikalar etkisiz hale getirilmek isteniyor. 
Bu olumsuz tabloya karşın, Bandırma Belediyesi olarak işçilerimizle imzaladığımız toplu sözleşme ile çok zorlu koşullara karşın önemli ekonomik artışlar sağladık. Ama hepsinden önemlisi işçilerimizle kucaklaştık, bir ve bütün olduk. Onlara değer verdiğimizi gösterdik. Bunun kazanımlarını ve artı değerlerini çok önemsiyoruz. 
Barış, kardeşlik, dostluk dayanışma içinde coşkuyla kutlayacağımız 1 Mayıs`ın, önümüzdeki dönemde emekçilerin haklarının korunması ve birlikteliğine katkı sağlayacağı inancıyla başta işçilerimiz olmak üzere tüm emekçilerin bayramını kutluyorum.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı